НОВИНИ

Започнаха снимките на подкрепения от НФЦ „Писма от Антарктида“

28.01.2018

В петък в Южния парк официално започнаха снимките на новия български игрален филм „Писма от Антарктида“, който се очаква да излезе по екраните в началото на 2019 г. Сценарият разказва за Диана (33) - очен лекар, която живее сама със сина си Ники (8), защото баща му Симо е на експедиция в Антарктида. Наскоро двамата са се преместили в София, където не познават никого и Ники е в нова предучилищна група. Той е силно привързан към баща си и с нетърпение очаква неговите имейли и колети. Приема като скъпоценност всяко нещо, което получава от него, и го носи винаги със себе си.

Сценарият бе селектиран в престижната програма ScripTeast.

Главните роли са поверени на Ирмена Чичикова, Иван Стаменов, Диана Димитрова, Мая Бабурска и Симеон Ангелов. Във филма ще участва още и Христо Пимпирев – ръководител на българската експедиция в Антарктида, който е съдействал и за снимки на континента.

Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, получили наградата за най-добър сценарий на „Златна роза“ 2017 г. за хитовия филм „Дъвка за балончета“. Продуценти отново са Станислав Дончев и Теодора Стоилова.

Режисьор на „Писма от Антарктида“ е Станислав Дончев, известен с филмите „Корпус за бързо реагиране” 1 и 2, както и сериалите „Забранена любов”, „Къде е Маги?” и „Откраднат живот“.

На добър час!

СПОДЕЛИ: