НОВИНИ

Започнаха снимките на подкрепения от НФЦ игрален филм “Вълците идат”

14.11.2017

Филмът с работно заглавие "Вълците идат" е режисиран от Костадин Бонев,  сценаристи са Никола Петков, Евгений Кузманов и Костадин Бонев. В кинопродукцията участват култови актьори от родната театрална и филмова сцена. Сред тях са Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Иван Петрушинов, Цветана Манева, Жорета Николова, Йоана Буковска, Мая Новоселска.

Символичният старт на снимките на филма бе даден в заведението „Веселото кебапче“  в к-с „Зорница“ в Ямбол, което се превърна в първата снимачна площадка. На първия снимачен ден присъства и директорът на Националния филмов център Жана Караиванова.

Работата на екипа ще продължи четири седмици, основната част от снимките ще бъде в Бургас и Ямбол,  а премиерата се очаква през 2018 година.

 „Избрахме да снимаме в Ямбол, защото градът е забележителен и тук срещнахме съпричастност, която рядко може да бъде видяна.Чувстваме се уютно и удобно, сякаш сме си у дома. Ние разказваме една история, която е универсална и в която става дума за човек на духа, който живее в бездуховно време“, каза режисьорът на филма Костадин Бонев.

"Вълците идат" (“Далеч от брега”) разказва за  малък провинциален театър, където група актьори репетират новата пиеса на нашумял български писател. В нея група мъже, откъснати от света, се изправят лице в лице със смъртта. И един по един поемат по хлъзгавата пътека на насилието. На сцената, сред набързо събрани от стари спектакли декори, актьорите се опитват да разгадаят мистериозното послание на автора. Докато един ден събитията от пиесата не започват да се случват на тях самите. И само чудо може да спаси спектакъла от провал.

СПОДЕЛИ: