НОВИНИ

“Вездесъщият” в състезателната програма на Котбус 2017

09.11.2017

Подкрепеният от НФЦ игрален филм “Вездесъщият”, който получи 5 награди на фестивала на българския игрален филм “Златна Роза”, ще има своята международна премиера в основната състезателна програма на кинофестивала в Котбус. Фестивалът се провежда от 7 до 12 ноември за 27-ми пореден път. 

Вторият филм на режисьора Илиян Джевелеков ще се състезава с още 11 филма на утвърдени и дебютиращи автори. Част от филмите са избрани в състезателната програма след като са участвали на други престижни международни фестивали като Кан, Карлови Вари, Сараево, Монреал, Чикаго.

В секция “Спектър” на фестивала ще участва българската миноритарна копродукция “Синът на София” (Гърция, България, Франция) с продуцент от българска страна “Братя Чучкови”.

Сред селектираните проекти в пичинг сесията на индустриалната платформа Connecting Cottbus е “Котка в стената” на Мина Милева и Весела Казакова.

Филмовият фестивал в Котбус се провежда от 1991 г. и се смята за най-важния фестивал на Източноевропейското кино в света. Индустриалната платформа Connecting Cottbus играе важна роля, като събира на едно място автори, продуценти и потенциални финансови партньори.

За повече информация, моля, посетете официалния сайт на фестивала.

СПОДЕЛИ: