НОВИНИ

Премиера на българска копродукция в Берлинале Панорама

14.02.2017

Вчера в престижния киносалон Zoo Palast се състоя световната премиера на копродукцията “Реквием за г-жа Й” (Сърбия/България/Македония) на Боян Вулетич. Филмът беше селектиран в официалната програма Panorama Special и е определен от „Холивуд рипортър“ като една от най-приятните изненади на „Берлинале“. “Ако Уес Андерсън беше направил филм за балканска вдовица, склонна към самоубийство, той вероятно щеше да изглежда така“, се казва още в статията.

Снимките са правени в Скопие, Белград и София с участието на многоброен български екип. Българската страна участва още със запис на терен на целия филм, осъществен от Александър Бъчваров, звуков дизайн, осъществен от Борис Траянов, постпродукция на звука и специални ефекти. Сред актьорския състав e Вълчо Камарашев.

Продуцент от българска страна е „Геополи филм“ с финансовата подкрепа на НФЦ.

Международният кинофестивал в Берлин е едно от най-важните събития за световната кинообщност, което привлича киномани и творци от цял свят. Присъстват 20 000 професионалисти от 122 страни, включително 3800 журналисти. Над 335 000 са продадените билети.

СПОДЕЛИ: