НОВИНИ

Предстои 15-ото издание на "София Мийтингс"

13.03.2018

Днес на пресконференцията за 15-ото издание на „София Мийтингс“ Мира Сталева, директор на София Мийтингс, Жана Караиванова, изпълнителен директор ИА „НФЦ“, Камен Балкански, директор бюро „Творческа Европа МЕДИА и Александра Цветкова, PR на Ню Бояна Филм Студиос очертаха акцентите на предстоящото издание на индустриалната платформа на „София филм фест“.

Жана Караиванова изрази радостта си, че Националния филмов център подкрепя„София Мийтингс“ от самото начало, защото това е единственият копродукционен пазар в България, а копродукциите са бъдещето на европейското кино. „Много проекти, подкрепени от Националния филмов център, отново ще намерят партньори на „София Мийтингс“. Този форум е много важен и заслужава подкрепа“, каза още Жана Караиванова.

Тази година в трите секции на копродукционния пазар ще участват общо 36 проекта, от които 10 български. Ще се състоят и 12 закрити прожекции на игрални проекти в развитие, 3 – на документални проекти и 3 – на късометражни. Проектите ще бъдат показани пред професионални селекционери, гостуващи на „София Мийтингс“.

В рамките на форума ще се състоят и уъркшопи, презентации, срещи-разговори, дискусии и лаборатории.

СПОДЕЛИ: