НОВИНИ

Подкрепената от НФЦ копродукция “Синът на София” с наградата за най-добър филм на фестивала Tribeca, New York

03.05.2017

"Синът на София" (Гърция, България, Франция) спечели наградата за най-добър филм на  втория по големина фестивал за независимо кино в Ню Йорк, създаден от Робърт Де Ниро.

„Повече от всякога е важно да отбележим работата на хората пред и зад камера, които имат уникалната възможност да споделят различни гледни точки, да ни вдъхновяват, предизвикват и забавляват“, сподели по време на награждаването Джейн Розентал, съосновател на фестивала.

Действието на филма се развива в Атина през 2004. Когато Олимпийските игри всеки момент ще започнат в страната, в която са измислени, 10 годишният Миша пристига от Русия, копнеейки за майчината си прегръдка. Това, което не знае е, че има нов гръцки баща, който го очаква с отворени обятия.

„Синът на София“ е продуциран от Йоргос Карнавас и Константинос Контовракис (Heretic), Гърция. Ко-продуценти са Борислав Чучков и Виктор Чучков ("Чучков Брадърс"), България и  Яня Крали (KinoElektron), Франция. Проектът е подкрепен от: Гръцки филмов център, CNC, Национален филмов център, Creative Europe MEDIA и Eurimages.

Трейлър на филма: 

СПОДЕЛИ: