НОВИНИ

Националният филмов център подкрепя фестивала Master of Art

11.04.2017

Между 20 и 30 април ще се състои второто издание на фестивала Master of Art -  първия на Балканите международен филмов фестивал за документални и рекламни филми в сферата на изкуствата.

Мисията на фестивала е да предостави алтернатива на масовата култура чрез документални филми – телевизионни продукции и филми на независими продуценти и режисьори, да създаде възможност за срещи на професионалисти в сферата на документалното кино, музиката, танца, театъра, изобразителните изкуства, фотографията, архитектурата и литературата, и да спомогне за диалога и сътрудничеството между тях. Тази година фестивалът ще има и две нови категории – “Съвременно изкуство, арт инсталации и протестно изкуство” и “Арт видеоигри”. Селектирани са над 60 филма от цял свят, като 9 от тях са български.

“Подкрепата на кинофестивали е част от дейността на Националния филмов център. Радвам се, че подкрепихме Master of Art, който вече има своя публика, дух и атмосфера и ще продължава да се развива.”, каза директорът на Националния филмов център Камен Балкански на пресконференцията днес.

Прожекциите ще се състоят в кината “Люмиер Лидл”, “Одеон”, G8 и “Евро Синема”.

За повече информация и пълната програма на фестивала, моля посетете официалния сайт: http://masterofartfilmfestival.com

Снимка: Орлин Огнянов

СПОДЕЛИ: