НОВИНИ

Мила Войникова избрана за Producers on the Move в Кан

03.05.2017

Европейската филмова промоция (European Film Promotion) и членуващите в нея организации за пореден път избраха 20 от най-обещаващите европейски продуценти за участие в престижната професионална платформа Producers on the Move. Българският участник тази година ще е Мила Войникова.

В продължение на пет дни в рамките на Фестивала в Кан младите продуценти ще имат възможността да участват в пичинг сесии, професионални срещи и проучвания, като едно от тях ще се осъществи в партньорство с фонд “Евроимаж”. Събитията се организират с цел обмяна на опит и създаване на нови професионални мрежи. Програмата се финансира от Творческа Европа МЕДИА и организациите, членуващи в EFP.

Изискванията за участие са високи, като е ключово кандидатите да имат опит с международна копродукция и разпространение на филм извън страните на копродукцията.

Мила Войникова от 8 години е продуцент в “Мирамар Филм”. Първият й пълнометражен филм като водещ продуцент е подкрепеният от НФЦ “И после светлина” на Константин Божанов, чиято премиера беше в конкурса на фестивала в Ротердам. В момента работи върху “Пернишка трагедия” – третия филм на Илиян Джевелеков.

Пълна информация и списък на селектираните продуценти за 2017 г. може да прочетете тук

СПОДЕЛИ: