НОВИНИ

КАН 2018 – важна информация за продуценти

05.04.2018

71-ото издание на филмовия фестивал в Кан ще се проведе от 08 до 19 май 2018 г. България ще участва с щанд на Филмовия пазар (Marché du Film) – индустриалната платформа на фестивала. За девета поредна година ще бъдем част от Югоизточноевропейския павилион заедно с Босна и Херцеговина, Македония, Словения, Сърбия, Хърватия, Черна гора и Кипър, което ни дава възможност за по-широка и всеобхватна промоция. Българският щанд отново ще предоставя информация и пространство за срещи между нашите професионалисти и колегите им от цял свят. 

Тази година щандът има нов адрес: Village International RivieraSEE Pavilion №135.

Националният филмов център може да осигури десет фестивални пропуска за 71-ия филмов фестивал в Кан. Филмовият център не поема разходи за път и квартира. Професията на кандидатите трябва да е свързана с филмопроизводството. С оглед максималната ефективност на българското присъствие в Кан пропуските ще се разпределят съобразно следните приоритети до изчерпване на количествата:

Продуценти на филми, селектирани или наградени на голям фестивал;

Продуценти на филми, финансирани от НФЦ;

Други продуценти и професионалисти.

Краен срок - 19 април 2018 г. 

Необходима информация (текстът се изписва на латиница/английски език):

- име и фамилия;

- професия;

- компания;

- начална и крайна дата на пребиваването в Кан;

- снимка.

Приканваме продуцентите на филми, завършени в последните две години, да донесат в НФЦ скрийнъри и трейлъри с английски субтитри, които да предлагаме на фестивални селекционери и международни дистрибутори, както и промоционални материали – листовки, картички и т.н.

Краен срок – 23 април 2018 г.

Филмовият пазар на Международния филмов фестивал в Кан предлага възможност за търговски прожекции на нови филми и филми в постпродукция. Заявката се прави от компания, регистрирана на Пазара. Повече информация може да прочетете тук: http://www.marchedufilm.com/en/services/screenings

Любезно каним всички български професионалисти, които ще присъстват в Кан, да ни съобщят датите на престоя си с цел по-добрата ни координация.

Материалите и заявките се приемат на адрес:

Национален филмов център

Босила Дончева, стая 717

e-mail: bosila@nfc.bg, тел. ++359 2 9150 823

СПОДЕЛИ: