НОВИНИ

КАН 2017 – важна информация за продуценти

05.04.2017

70-ото издание на филмовия фестивал в Кан ще се проведе от 17 до 28 май 2017 г. България ще участва с щанд на Филмовия пазар (Marché du Film) – индустриалната платформа на фестивала. За осма поредна година ще бъдем част от Югоизточноевропейския павилион заедно с Босна и Херцеговина, Македония, Словения, Сърбия, Хърватия, Черна гора и Кипър, което ни дава възможност за по-широка и всеобхватна промоция. Българският щанд отново ще предоставя информация и пространство за срещи между нашите професионалисти и колегите им от цял свят. 

Националният филмов център може да осигури десет фестивални пропуска за 70-ия филмов фестивал в Кан. Филмовият център не поема разходи за път и квартира. Професията на кандидатите трябва да е свързана с филмопроизводството. Заявките се приемат по реда на подаването им до изчерпване на десетте пропуска.

Краен срок - 10 април 2017 г. 

Необходима информация (текстът се изписва на латиница/английски език):

- име и фамилия;

- професия;

- компания;

- начална и крайна дата на пребиваването в Кан;

- снимка.

Поради запълване на бройките, прекратяваме приема на заявки за фестивални пропуски. Благодарим за проявения интерес.

Желаещите да се акредитират на място за целия престой могат да го направят срещу 332 евро + данъци. Възможна е и акредитация на по-ниска цена до 2 май, както и временна акредитация на място за максимум 3 дни, която не дава достъп до прожекции. Цената е 50 евро на ден на човек. За повече информация: http://www.marchedufilm.com/en/accreditations.

Приканваме продуцентите на филми, завършени в последните две години, да донесат в НФЦ скрийнъри с английски субтитри, които да предлагаме на фестивални селекционери и международни дистрибутори, както и промоционални материали - листовки, картички и т.н.

Краен срок – 05 май 2017 г.

Филмовият пазар на Международния филмов фестивал в Кан предлага възможност за търговски прожекции на нови филми и филми в постпродукция. Заявката се прави от фирма, регистрирана на Пазара. Повече информация може да прочетете тук: http://www.marchedufilm.com/en/services/screenings

Националният филмов център подготвя рекламни материали за промоция на българските търговски прожекции. За да е по-добър ефектът от тази дейност, ще сме ви благодарни ако ни изпратите информация за прожекцията на вашия филм (анотация, глава на филма, фотоси, дата, място и час на прожекцията) не по-късно от 19 април 2017 г. След тази дата включването на информацията няма да е възможно поради технологичното време, необходимо за оформлението и отпечатването на материалите.

Материалите и заявките се приемат на адрес:

Национален филмов център

Босила Дончева, стая 717

e-mail bosila@nfc.bg, тел. ++359 2 987 40 96

СПОДЕЛИ: