НОВИНИ

ФЕСТИВАЛ “ЗЛАТНА РОЗА” - ТЕЧЕ СРОКЪТ ЗА УЧАСТИЕ НА ФИЛМИ

03.07.2017

35-И ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ “ЗЛАТНА РОЗА”

Изпълнителна агенция “Национален филмов център” има удоволствието да покани авторите и продуцентите на игрални филми, произведени в периода 01 август 2016 г. – 31 юли 2017 г. и които не са участвали в състезателна програма на “Златна роза”, да кандидатстват за участие в 35 Фестивал на българския игрален филм “Златна роза”, който ще се проведе от 30 септември до 7 октомври 2017 г. във Варна.

Основен организатор на Фестивала “ЗЛАТНА РОЗА” 2017 е Националният филмов център, със съдействието на Министерството на културата, Българската национална телевизия, Българска национална филмотека.

Фестивалът на българския игрален филм “ЗЛАТНА РОЗА” има състезателен характер за следните категории филми:

- пълнометражни /над 70 мин/

- късометражни и среднометражни /до 70 мин/

- телевизионни /над 50 мин/

- международни копродукции, в които има българско творческо участие

В конкурсната му програма могат да участват всички български игрални филми, произведени в периода 01 август 2016 г. – 31 юли 2017 г. и които не са участвали в състезателна програма на “Златна роза”, заявени от продуцентите им.

Наличието на субтитри на английски език е задължително!

Заявките за участие и акредитация се подават само онлайн – на сайта на фестивала www.zlatnaroza.bg. Директен линк към заявката ще намерите тук.

Срокове:

- за филми, заснети с подкрепата на НФЦ – до 21 юли 2017 година;

- за филми, създадени без подкрепата на НФЦ – до 14 юли 2017 година

Акредитацията на участниците ще се извърши от 16 август до 1 септември 2017 г. след изготвянето на програмата на фестивала и при предоставени носители за показ.

СЛЕД ПОСОЧЕНИЯ СРОК ЗАЯВКИ НЯМА ДА СЕ ПРИЕМАТ!

СПОДЕЛИ: