Игрални филми

 • Престаряла богата леля предлага на своя племенник - сирак, 35 годишен ерген, следния облог - ако той, Чакалов, успее да покори сърцата на 14 жени и лелята види с очите си тези 14 целувки, то тя ще му остави огромно наследство. Чакалов е принуден да приеме предложението на старата и тръгва по пътя на прелъстителя. Но той не е такъв по природа, затова изпада в безброй смешни и неловки ситуации с абсурдни развръзки. Безкрайната любов на Чакалов - не към лекото съществуване, а към книгите и техния свят - го води из дебрите на побъркания живот около него.
 • Красивата Ани е прикована в инвалидна количка след тежка катастрофа. Всяка нощ тя разговаря с радиожурналиста Радо. Той я използва в предаването си, но не иска да свърже живота си с нейния, въпреки, че тя го обича. Става чудо - мъчително и трудно Ани прохожда. Но прохождането я отвежда в един свят на духовни инвалиди.
 • Две софийски училища, поместени в обща сграда, водят кървава вражда. Алекс и приятелите му възприемат битките с елитната гимназия като социален бунт, а Стефан, учителят по литература, се опитва да покаже на момчетата и друго възможно решение... Но дали те са готови да му се доверят?
 • 26 младежи, избрали театъра за своя професия, са изправени пред невидима изпитна комисия. С какви отговори да се измъкнат от ужасните манипулации, само и само да спечелят големия шанс на своя живот – единствения си живот? Това е историята на филма "А сега накъде?", създаден преди 20 години. Ето, че днес, те се събират на коктейл, за да отпразнуват знаменателната годишнина. В тази нощ на спомени, сблъсъци и разтърсващи откровения се редуват с еуфория и носталгия. Героите сравняват своите някогашни надежди с днешните си стремежи, лудостта и ентусиазма на младостта с днешното ежедневие... Доколко са се предали на рутината, депресията и неизбежните бръчки, врязани през тези 20 години? А днес накъде?
 • На над 2000 метра надморска височина, в свещените дебри на Рила планина, сред адски жеги, дъждове и мъгли, без електричество, без вода, без пари, след убийствена векидневна конна езда, само пред Бог и Вселената, 70 души международен екип играят най-великата Шекспирова трагедия - "Хамлет"!
 • Разказ за несподелената любов на ученичка с учителят й по пиано. И срещата им след години. В пътищата на разминаване лежи съдбовна тайна. Прошката е немислима...
 • В дома на Лавуит, типичен учен-отшелник, интересуващ се единствено от алхимия, остават да домакинстват слугите - икономът Солт, лакеят Фейс и чистачката Дол. Те започват да кроят планове как да използват къщата за забогатяване. Солт е осенен от забележителната идея да станат алхимици. Приключенска комедия, която осмива вечния сремеж на хората да получат здраве, щастие и богатство по чудодеен път, без да полагат усилия.
 • Павел е мил неудачник, който преподава във филмов институт. За да започне първия си филм, той продава семейното жилище и изпраща майка си в старчески дом. Но банката, в която влага парите си, фалира и той не може да се издължи на мутрите, които са го кредитирали. Личният му живот е поредица от тъпи и комични недоразумения. Жена му го превръща в рогоносец, опитите за сближаване със сина му пропадат, а приятелството със съседско момиче завършва с класически нокаут. Съмнително партньорство с бивш колега от киното води до пълно издънване пред местната мафия. Единственото място, където се чувства добре е в учебната кинозала, където се прожектират стари ленти. Представя си, че е персонаж от филм, започва да се държи като филмов герой и постепенно губи представа за истинския живот. Когато разбира, че реалността си има свои закони, вече е твърде късно.
 • Влашко, 1835 г. Двама ездачи, приставът Костандин и неговият син, търсят избягал циганин роб, подозиран, че има тайна връзка с жената на господаря. По пътя двамата срещат хора от различни националности и религии и всеки демонстрира предаваните от поколение на поколение предразсъдъци спрямо останалите. Когато робът е намерен, приключението тепърва започва…
 • Това е филм за живота на един рибар. Живот, такъв какъвто е на повечето българи. Живот на бартер. Бартер с кого и защо? Това разказва филмът.
 • Трагикомичен разказ за странните взаимоотношения мужду баща и малкия му син. Бащата, известен лечител, обладава пред очите на сина си младата жена на свой пациент. В непокварения детски свят е хвърлен първият камък.
 • В нощта на абитуриентския си бал, гордостта на Английската гимназия - Лорис, се опитва да избяга на Запад, но е издаден и заловен. Обвинен в политическо престъпление, Лорис е осъден. Годината е 1986. В затвора лозунгът “Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем как, ако не искаш - ще те принудим”, изписан с червени букви на стената, се прилага на практика. Мъченията, цинизмът и физическото насилие превръщат талантливия младеж в безстрастен и хладнокръвен наблюдател. Падането на Берлинската стена. Лорис е амнистиран. Вече е на свобода, но е отчужден и безразличен към заобикалящия го свят. Чрез отчаяното си бягство от действителността Лорис отмъщава за съсипания си живот и поема пътя на себеразрушението. Но среща любовта. И прави опит да намери спасение в ново бягство...
 • „Аз” – героят, Тодор Черкезов, е претърпял автомобилна катастрофа, в която е заг(убил) жена си. Самият той остава полусляп. Човек на визията, героят „провижда” няколко сънища, в които осъзнава вините си и стига до милост.
 • Лятото на 1943 г. Евреите в пределите на Велика България, са задължени да спазват законите на германския Райх. Двама младежи – Мони и Жожо, срещат 17-годишната Шели и приятелството им e поставено на изпитание, защото и двамата се влюбват в красивото момиче, докато навън бушува война. България ще трябва да изпълни заповедта на хитлеристите за депортиране на евреите. Товарните влакове с 11 343 евреи от Македония и Тракия прекосяват България. В съдбите на тримата младежи се оглежда живота в България и на балканските евреи по време на Втората световна война, белязан от болката и ужаса на това време.
 • Едно денонощие от живота на Елена, работничка на валцова преса "Вагнер", тип 1933 г. Едно особено денонощие, което започва със сбъдването на нейната мечта - да получи апартамент на изплащане. В този дъждовен ден, изтощена от щастие, Елена заспива в празния апартамент. Събужда се през нощта много гладна. Така започва нейното пътешествие по етажите в търсене на парче хляб. Една нова "мечта", която този път няма да се осъществи.
 • Въпреки, че за героите на този филм най-важното нещо е любовта, те трудно я споделят и лесно я губят. Филмовата история отвежда зрителите при едно тъжно момче, което наскоро е загубило баща си. На фона на селската музика, която кънти неспирно от една уредба, героите търсят разбирателство, но вместо него конфликтите ги отвеждат до нещастие, в което всеки ще загуби нещо скъпо.
 • На 10 ноември 1979 – 10 години преди рухването на комунизма в Европа, Боряна е твърдо решена да не ражда дете в комунистическа България. Единственото, което иска, е за избяга на Запад. Въпреки опита й да се предпази от нежелана бременност обаче, бебето оцелява. Виктория се ражда без пъпна връв, която да я свързва с майка й и е провъзгласена за символ на комунистическа България. Но десет години по-късно, на 10 ноември 1989 година, рухването на комунизма преобръща живота на Виктория и изпитанията на новото време я свързват с майка й завинаги.
 • Непознатият живот на Йордан Йовков – войник, кореспондент, приятел, мисионер и летописец на болката, страданието и копнежа в обикновените човешки съдби по време на война. Малки късчета мелодраматични истории от военните фронтове, реално преживени и претворени от писателя...
 • Село Дервент се бори с живота от памтивека. Какво е "памтивека" никой не знае. Дори Паскал. С негова помощ ще заживеем с хората от селото - с Енергото, с фрау Клаперман, с Йеремия, с надуваемата жена. Ще разберем защо - ако Паскал беше Господ, щеше да направи света по съвсем друг начин. "Врабците през октомври" е изпълнен с парчета живот - скални рисунки, факти, сюжети, ловни сцени... Свидетелства - ясни и изчистени, за племето, за хората, за животните, за обстоятелствата...
 • За да спечелят голямата награда в популярно тв шоу, главните героини - обикновени жени, които търсят нетрадиционен начин да излязат от задушаващото “живуркане” в малкия провинциален град, трябва да направят стриптийз пред камерите на шоуто в родния си град. Преминавайки през различни перипетии, в които семействата им са изложени на сериозни изпитания, провинциалното общество – скандализирано, а техните приятелства – разклатени, четирите дами на различна възраст все пак успяват да стигнат до сцената. Провалът на шоуто, предизвикан от сина на едната от тях, е само горчива равносметка за смисъла на избора и невъзможността да надскочиш средата, в която живееш.
 • Филмът ще ни отведе в една мъглива софийска нощ, където ще се запознаем с Ана. Тя е типично съвременно момиче, което знае какво иска от живота и прекрасно се справя с мъжете. Тази нощ обаче съдбата ще й предложи преживяване от друго измерение – среща с непознат, който e различен и е способен да промени живота й завинаги.
 • Филм, който разчита на деликатния анализ на движенията на душата, и чиято идея е да утвърди красотата чрез тази сила - любовта, която доминира през целия човешки живот, от люлката до смъртта.Темата за любовта е композирана от множество мининовели, с много главни герои, без нищо общо помежду им. Тези парчета живот ще бъдат свързани чрез ироничния коментар на възрастен мъж, който накрая ще се разкрие като влюбен в една млада жена.
 • В малък български град, в още незавършения им дом, Мария чака своя съпруг. Това е денят, в който той се завръща в къщи след тежка работа в чужбина. Но той закъснява. Много закъснява. Може би твърде много…
 • Виждаме последните въглищарски обекти в България, запознаваме се с последните майстори на "фурни“ и "жижни“, потомствените кюмюрджии, пренесли до наши дни своя старовремски занаят. Дървените въглища, произвеждани по открит способ, "черн
 • Един ден Григор, невзрачен, наивен човек, когото всички подигравателно наричат Гринго, започва да чува глас. Този глас твърди, че представлява по-истинската част от него. И започва да го подтиква да отмъсти за незаслужените унижения и насилие, на които постоянно е подлаган. Той се съпротивлява, но дали може да се устои на изкушението и истината на злото? Гласът замлъква, когато престъплението е извършено. Дали го е извършил самият Григор? И какъв човек става след това той?
 • Млада българка се отказва от приказния си живот в Америка и се връща у дома, при своя страстен приятел Вал, който обаче има саморазрушителни навици. Когато съвсем неочаквано в България пристига годеникът ù Скот, тя трябва да избере между уреденото бъдеще, което той ù предлага, и обречената любов с Вал.
 • В малко помашко село в Родопите пристига нова учителка - Марина - жена, която се опитва да живее и мисли самостоятелно. Тя попада в един непознат за нея свят, едновременно чист и непорочен, но с белезите на характерното за цялата страна деформиране на естествения живот. След като среща доктора, бай Многознай, Марияна, кмета и "интернационалиста" Йоско, тя открива, че всеки се съпротивлява на властта по свой начин. И когато започва смяната на небългарските имена, героинята осъзнава, че се намира в затвор - с високи планини, гори и реки -  затвор с трагична красота.
 • Семейството е в криза, родителите не спират да се карат в присъствието на своята дъщеричка Нуша. Майката се стреми да закрепи семейния бюджет чрез търговия с козметика, а бащата, изпълняващ незначителни роли в местния театър, едва ли ще приветства тази идея. Нуша се опитва да избяга от грубата действителност и си измисля въображаем сват, в който животни, динозаври, птици и хора танцуват и летят. Родителите канят Госпожа Динозавър да се грижи за момиченцето. Тя успява да обясни житейските проблеми на Нуша, а детето я включва в своя въображаем свят. Вплитането на анимация превръща мечтите в истинска магия.
 • Малка погранична застава. Един войник, следвайки условията на системата, постепенно се превръща в убиец.
 • Жулиета, бяло момиче, се влюбва в смуглия Ромео – виртуозен тромпетист от цигански оркестър. Баща й Сачмо, ръководител на съпернически оркестър от бели музиканти, изобщо не е очарован от цвета на кожата му. На предстоящия фестивал на тромпетистите Ромео ще трябва да докаже на Сачмо, че е достоен за дъщеря му. Сачмо е склонен да я даде на младия ром само ако младежът докаже, че е по-добър тромпетист от него.
 • Комисар Аслан е най-високопоставеният полицай от турски произход в германската полиция. Изпращат го в Кройцберг, за да спре нарко войната между турската банда на Мурад и скинхедите на Айхлер. В квартала някой методично избива турски деца. Убиецът не само погубва невръстни същества, но и бележи жертвите си с восъчни маски, символ на расова омраза. “Деца от восък” е призив срещу ксенофобията, постепенно обхващаща света.
 • Джу (на 39 г.) среща своята добра приятелка Дана (на 40 г.), наскоро завърнала се в България след дълги години живот в чужбина, и двете решават да отидат до морето. По пътя към тях се присъединява още една приятелка на Джу, 30-годишната Лили. В Крапец трите успяват да намерят така желаните покой и хармония. Но много скоро идилията им е разрушена – разпалват се стари вражди, жените узнават добре пазени тайни... Една сутрин те намират Наташа, 27-годишна украинка, ранена при опит да се измъкне от банда за трафик на хора. Местните жители не желаят да се замесват, но Лили решава да откара момичето до най-близкия град. По пътя бандитите спират колата, пребиват Лили и отвличат Наташа. Дана, Джу и Лили са твърдо решени да си върнат и малкото, което им е останало – човешкото достойнство. В една-единствена нощ успяват да открият Наташа и желанието си за живот и вътрешна свобода.
 • Атрактивно пътуване назад във времето към една вече разпиляна социалистическа действителност по жанровите закони на черния филм. Действието се развива в една нощ. Главният герой, по прякор Молеца, излиза от затвора в началото на 60-те години, за да попадне в един напълно нов и непознат за него свят – светът на социалистическа София. Влязъл в затвора непосредствено преди 9 септември 1944 г., Молеца е излежал присъда за убийство, без да е убиецът. С излизането му на свобода, още с прекрачването на прага на затвора, започват катастрофални перипетии и бясна надпревара с времето.
ONLINE EXCHANGE
Български