Златна роза

41-ТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА ЗЛАТНА РОЗА – ВАРНА – 20-28-И СЕПТЕМВРИ 2023!Варна отново ще е кино през септември! Цели девет дни от 20-ти до 28-ми септември морската ни столица ще бъде домакин за 41-ви път на единствения по рода си фестивал на новото българско кино „Златна роза“.

Фестивалът, организиран от Национален Филмов Център и Община Варна тази година ще предложи силна селекция от 12 български пълнометражни игрални филма в основния си конкурс, многообразни като жанр и стил филми в програмата ‚Открити хоризонт“, седем конкурсни програми от късометражно кино и съпътстващи събития като изложби, дискусии и представяния на книги.

Припомняме, че за пръв път тази година „Златна роза“ ще включи телевизионни сериали в специална конкурсна програма и ще организира дискусия на тема, свързана с най-гледаните филмови сериали.

Визията на фестивала е вдъхновена от 80-годишния юбилей на актрисата Меглена Караламбова. Нейният талант и чар ще красят плаката на фестивала, дело на Николай Тонков. Снимката, използвана за визията е предоставена от партньора на фестивала – Българска Национална Филмотека и е кадър от филма „Татул“ (1972 г. реж. Атанас Трайков)- първата главна роля на актрисата.

Можете да следите новините за фестивала на официалната ни страници в социалните мрежи https://www.facebook.com/GoldenRoseFestival


Официална страници на фестивала https://zlatnaroza.bg

Архив:
Златна роза архив


Програма

Заявка за акредитация


 

 

ONLINE EXCHANGE
Български